Sekten är på G igen

Kvinna våldtogs av sin man - församlingen i Östersund rådde att inte anmäla

Kvinnan våldtogs av sin man, men församlingens råd var att inte anmäla. Till slut orkade hon inte vara tyst och nu döms mannen till fyra års fängelse.

Det var på socialförvaltningen som kvinnan i februari i år började berätta. Berättelsen ledde till åtal och rättegång mot hennes man för grov kvinnofridskränkning och grov våldtäkt.

Hon har berättat i förhör om hur hon blivit våldtagen, slagen och kränkt av sin man i bostaden under de senaste åren. Flera av misshandlarna har bevittnats av parets lilla dotter.

Både mannen och kvinnan var Jehovas Vittnen i en församling i Jämtland och kvinnan har berättat att enligt samfundets regler ska alla familjeproblem lösas av den äldste i församlingen. Det är inte tillåtet att ta kontakt med någon annan, som till exempel socialtjänsten.

Hon har berättat att hon vid ett flertal tillfällen har vänt sig till den äldste i församlingen i hopp att få råd. Men det enda råd hon fått är att fortsätta förhållandet och kommunicera.

En av männen som ingår i De äldstes råd inom församlingen berättade under rättegången att kvinnan aldrig nämnt något om våldtäkt. Om så hade varit fallet hade man rekommenderat offret att polisanmäla och utesluta förövaren från församlingen. Han berättade dock att kvinnan sagt att hon och hennes man bråkade och att mannen var krävande och hårdhänt även när de hade sex.

Kanske nu kan få lite större förståelse för min rädsla för mina grannar

Xo Xo Debbie Doll


Skriv om du måste men se för fan till att stava rätt

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0